Betting: Tennis

Det är kanske inte det man tänker på i första hand men tennis är faktiskt en av de mest populära sporterna att betta på i Sverige. Sporten är inte bara extremt populär den är även väldigt publikvänlig. Vem har inte hört talas om tennisveckorna i Båstad till exempel. Idag kan man som spelare satsa på alla matcherna som ingår i ATP Tour.

Vad kan man betta på?

Så vad i en tennismatch kan man betta på då? Tja, det mest självklara är kanske att man kan spela på vem som vinner en match men det finns även odds på handicap, setsiffror och totalt antal spelade games. Den form av betting som tennis nästan lämpar sig allra bäst för är antagligen livebetting. Den största anledningen till det är att läget verkligen kan förändras totalt flera gånger under en enda match. Det innebär att oddsen kan förändras mycket vilket du som spelare kan dra stor nytta av.

Livebetting på tennis

När det kommer till oddstrading, alltså när man handlar med odds så är tennis extremt populärt. De som sysslar med det satsar gärna på hur lång tid det tar innan någon vinner nästa boll och vem som vinner den såklart. När man livebettar på tennis kan man satsa sina pengar på en rad olika spännande moment; vinnaren, vinnaren av nästa set, nästa game, vilket resultat det kommer bli i nästa set och i matchen med mera. Dessutom så är det många tennismatcher som livestreamas, som betyder att du kan titta på matchen samtidigt som du livebettar på datorn, och du ser matchen i samma fönster.

Synintrycket är viktigt

Något som har gjort livebetting på tennis så populärt är ju att du kan betta utifrån ditt synintryck. Under tiden som matchen pågår så kan det ju hända saker som kan vara svåra att förutse. Om man då tittar på matchen och märker att en spelare börjar få en svacka och spela lite svagare, finns det ju all anledning att lägga in lite betting på motståndaren. Det kan bli lättförtjänta pengar om man är uppmärksam och har känsla med sig.

Favoriter vinner ofta

Inom fotbollen brukar man räkna att de bra lagen vinner ungefär 60% av sina matcher. I fotboll kan ju dessutom en match sluta oavgjort. Det händer inte i tennis. Kolla upp underlaget på banan och hur formen är hos den som är favorit. Det kan ge goda förutsättningar att vinna pengar.

Spelare som Roger Federer och Rafael Nadal har ofta otroligt många vinster på ett år. Det är inte ovanligt att de vinner över 80% av deras matcher på ett år. Om de dessutom spelar på sina favoritunderlag så kan vinstprocenten vara ännu högre.

Dubblar och tripplar

I stora turneringar, som exempelvis Grand Slam, är det ofta lätta matcher för favoriterna i de första omgångarna. Detta är på grund av seedningssystemet. Seedningssystemet finns där för att de högst rankade spelarna ska få så förmånlig lottning som möjligt, och att inte världsettan och världstvåan möts i första omgången. Ju högre rankad du är på världsrankingen, desto bättre seedning får du.

Detta gör att i de första omgångarna får högt rankade spelare möta lågt rankade spelare, och de blir då förstås favoriter. Favoriter har låga odds, och då kan man spela dubblar eller tripplar för att få upp oddset och vinna mer pengar.

Högre odds

En dubbel är att man spelar på vinnare i 2 matcher och då måste båda vinna sina matcher. Då lägger man ihop oddset och får således ett högre odds. En trippel är 3 matcher och en fyrling 4 matcher. Har man lite flyt i början av turneringar så är det inte ovanligt att man kan sätta en dubbel eller trippel i början av turneringar, om man har lite koll på form och underlag. Lycka till!