Betting: Ishockey

Ishockey är ofta ansedd som en tuff och spännande sport. Utbudet av ishockeymatcher att spela på i Sverige är ganska stort. Det finns både SHL och Allsvenskan samt i många fall en division 1 att spela på. Dessutom erbjuder många spelbolag betting på NHL, vilket är enormt stort och lockande.

Populärt att Spela på Hockey

Fart och fläkt, spänning och kamp är några av de aspekter som gör ishockey till ett populärt bettingobjekt. Att dessutom kunna ha ett relativt stort utbud av matcher gör dessutom det hela ännu mer intressant. Säsongen för ishockey har också blivit längre än den tidigare var, och idag kan du betta på hockey från september fram till juni. Detta tack vare möjligheten att spela på NHL-matcher.

NHL är den mest populära hockeyligan i världen att betta på. Visst finns det KHL (Ryska hockeyligan), men den är inte i närheten om man ser till popularitet hos spelare. I NHL är det tätt mellan matcherna, därför gäller det att ha koll på en del saker innan man lägger sina bet.

Spelschemat

Eftersom matcherna ligger så nära varandra behöver lagen rotera sina spelare till viss del. En del spelare får helt enkelt vila i vissa matcher för att kunna orka hela säsongen. Det kan också vara en försiktighetsåtgärd med vila, om en spelare har varit skadad nyligen.

Vissa lag åker bort och spelar 4–5 matcher i rad på bortaplan, med en massa restid emellan. I slutet av dessa resor så brukar intensiteten hos spelarna sjunka. Det är påfrestande att vara iväg så länge och det leder då och då till förluster i matcher där man varit favorit. Har man koll på spelschemat så kan man ibland hitta högoddsare som ger bra betalt.

Många Mål

I NHL överlag så görs det mycket mål. De senaste åren så har målsnittet legat runt 6 mål per match. Vissa lag har högre målsnitt, ända upp mot åtta mål per match. Dessa lag är det bra att ha koll på när man vill betta på ishockey. Ett vanligt alternativ när man bettar på ishockey är att man bettar på över eller under ett visst antal mål. I många fall ligger denna siffra på 5,5 mål i matchen. Har man då koll på de lag som ligger över detta snitt, kan man ofta tjäna en slant genom att betta på över 5,5 mål per match.

Spela Före eller Under Matchen

När du ska betta på ishockey kan du göra det både före och under matchen. Före matchen så kan det vara din erfarenhet och att du kollat upp statistik med mera som är avgörande för hur du väljer att betta. Det är dock skillnad om du ska spela under tiden som matchen pågår.

Livebetting

Livebetting på ishockey är otroligt spännande, och kan också vara lönsamt för en spelare. När du följer matchen live kan du betta på det som du ser, det vill säga ditt synintryck av hur det ser ut i matchen. Kanske har hemmalaget en enorm press på motståndarna, och då ligger ett mål för hemmalaget nära till hands.

Vill man betta på vilket lag som får nästa utvisning, eller om ett lag ska bli avblåst för offside, så brukar det också gå när man spelar livebetting. Så länge du ser matchen kan du åtminstone låta dina ögon vara med och välja hur du ska spela, och känslan av att kunna påverka är trevlig när man bettar på sport. För det är ju trots allt en känsla av vad som ska hända som är själva kärnan inom betting.

Spela med Hjärnan och Hjärtat

För spänningens skull kan betting vara riktigt trevligt i samband med ishockeymatcher. Man kan även betta på större turneringar som VM och OS. Om man vet att man kommer att titta på många matcher i dessa turneringar och man kanske önskar att Sverige ska ta hem ett VM eller OS guld, då kan man betta på turneringsvinnare. Det gör hela turneringen mer spännande och det kommer kittla lite extra i magen för varje match som går. Om Sverige sedan står där som slutsegrare har man ju förutom en glädje att Sverige vann, dessutom skrapat hem en del pengar genom sin betting och det är ju härligt.