Betting: Fotboll

Den absolut största sporten inom betting i Sverige är fotboll, vilket kanske inte så överraskande eftersom vi länge varit en stark fotbollsnation. Det är dessutom den största sporten i världen, som fått mest spridning och har mest mediebevakning.

Spridningen av fotboll

Vad är det vi svenskar gillar att spela på mest inom fotbollen då? Jo på siffrorna kan man se med en gång att det är de stora internationella turneringarna vi är intresserade av. VM och EM, självklart alla kvalmatcherna till dessa också. Det är då det gäller och vad kan bli mer spännande än det?

Något vi även verkar vara riktigt intresserade av är de största ligorna i Europa som Champions League, La Liga och så vidare. Vi spelar även en hel del på vår egna allsvenska fotboll såklart, många online casinon erbjuder spelare att betta på Allsvenskan.

Hur kan du spela på fotboll?

Något som gör sporten fotboll lite speciell att betta på och dessutom lite mer intressant är att det finns så mycket man kan sätta odds på och spela på. Under en enda match kan man betta på vem som gör mål, när de gör mål och hur de gör mål.

Här tänkte vi ta upp de allra vanligaste spelformerna och även de som har hög bettingsäkerhet. De förtjänar en bra presentation och på detta sätt hoppas vi göra det lite enklare för dig som vill börja betta på fotboll.

Säsongsspel eller Långtidsspel

När man spelar under en enda match kan det bli lite irriterande då man bara kan lägga ett eller flera betts under matchen. För spelare som inte känner för att spela på enstaka matcher och hellre vill kunna spela smidigt på enkla odds under en längre tid utan att lägga nya bett, finns säsongsspel och långtidsspel.

Säsongsspel och långtidsspel innebär att du spelar på riktigt långsiktiga odds, alltså vilka som kommer vinna en av alla ligor eller turneringen som finns redan innan den börjat eller i början av den. Då får du verkligen ett spel som ger dig spänning under lång tid.

Det bästa av allt är kanske att du kan få riktigt bra odds om du tidigt hittar ett vinnande lag. Mycket spänning under lång tid och chans på riktigt bra odds.

Fasta Odds

Att spela på fasta odds innebär att du spelar på odds som sätts innan en match spelas och oftast kan man inte heller lägga satsningar när matchen börjat. Helt enkelt; om du satsar på att en viss spelare gör mål eller vilket lag som vinner så gör du denna satsning innan matchen börjar och om dessa satsningar utspelar sig under matchen vinner du.

Dock finns det undantag, det innebär att även fasta odds kan komma att ändras. Det gör de om det skulle vara så att förutsättningarna för matchen ändras radikalt eller om extremt många har satsat på samma utfall.

Om många spelare bettar för att ett visst lag kommer att vinna kan oddset komma att ändras. Men har du redan satsat kommer du alltid att få det odds som gällde när du lade spelet.

Spela på Resultat

Man behöver inte bara spela på simpla odds heller. Om du inte vill satsa på vem som vinner matchen utan hellre satsar på hur mycket det vinnande laget vinner med, kan du göra det med. De som är riktigt duktiga på betting kan inte bara förutse vem som kommer att vinna en match utan även hur resultatet blir – exakt!

Då man spelar på resultat, blir oddsen mycket högre och om en match slutar på ett oväntat sätt kan du som gissat rätt vinna riktigt stora pengar. Du kan satsa på vilken spelare som gör sista målet, när det sker under matchen och om det blir mål på straffarna.

Flervalsspel eller Singelspel

Många oddsspelare spelar ofta på enskilda matcher, de spelar på en enda match och de spelar då på så kallade singelspel. Men det finns flera olika sätt att betta, det går även att spela så kallade flervalsspel.

Istället för att man spelar på en match bettar man på flera matcher samtidigt och därmed ökar oddsen och chansen att vinna mycket pengar med en liten insats. På detta sätt får man spela på odds under en lång och spännande tid medan man har bra chanser att vinna.

Live Odds

En nyare form av betting. Detta är den form av betting, inom alla sporter, som växer och har vuxit mest de senaste åren. Det finns livespel på alla stora matcher i alla de stora ligorna, här uppdateras oddsen i realtid vilket betyder att du alltid får det odds som gäller när du lägger din satsning.

Inom live odds kan du betta på allt möjligt som kan hända i en fotbollsmatch och det är enkelt att lära sig att spela som ett proffs. Allt från gult kort till antal hörnor och mycket mer. Du kan helt enkelt betta i realtid medan matchen pågår och du kan betta på en mängd olika odds, detta gör det mer spännande medan du tittar på matchen.